Demissionaire kabinet dit weekend niet aanwezig bij Grand Prix

Gepubliceerd op 3 september 2021 om 11:36

Het demissionaire kabinet heeft besloten geen afvaardiging te sturen. Vanwege de coronasituatie wilden de bewindslieden niet een plekje innemen van iemand die een kaartje heeft gekocht, zei demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis (Volksgezondheid) vrijdagochtend voorafgaand aan de ministerraad.

Het circuit mag dit weekend twee derde van de totale capaciteit vullen, maar eerder werden er al meer kaartjes verkocht. Daardoor vielen er dus al mensen buiten de boot.
Zelfverklaard sportliefhebber en demissionair minister van Defensie Ank Bijleveld is er niet heel rouwig om, zei ze lachend. "U weet, ik houd ontzettend van sport, maar dit is niet echt een sport waar ik enorm naar kijk." Ze zou "in deze coronasituatie geen plaats willen innemen van iemand die er graag heen wil".

Grapperhaus: Zandvoort moet zelf drukte goed regelen

De beelden zullen je niet zijn ontgaan: drommen mensen die vrijdagochtend richting het circuit lopen. Demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) zegt dat de verantwoordelijkheid voor het in goede banen leiden van de menigte bij Zandvoort ligt. "Plannen zoals die gepresenteerd zijn, duiden erop dat men het zeer strak gaat aansturen", zei Grapperhaus voorafgaand aan de ministerraad.
"Ik heb vernomen dat men daar in Zandvoort zeer bovenop de maatregelen zit, om te kijken of die goed worden nageleefd. Ik begrijp ook dat sponsoren zich dat ook zelf gaan aantrekken." De minister wijst erop dat de Formule1-race een geplaceerd evenement is. "Mensen worden dus geacht op hun stoel te blijven zitten."